Nieuwsbrief 3e kwartaal 2019

BBQ

Zaterdag 13 juli hebben we met ons personeel en hun partners een heerlijk ongedwongen feestje gehad! Zoals velen wel weten hebben wij naast het schoonmaakbedrijf ook Wen’s Gastouderbureau. Zij organiseerde de barbecue jaarlijks voor haar gastouders. Het was een manier om elkaar te leren kennen en collega’s te ontmoeten. Net als binnen de gastouderopvang werken ook onze mensen op allemaal verschillende locaties en treffen zij elkaar niet dagelijks. Wij hebben daarom vorig jaar besloten de barbecue voor De Zwart samen te laten vallen met de barbecue voor het gastouderbureau. Een unieke combinatie die heel goed bevalt. De ongedwongen sfeer, even lekker geen formaliteiten, de zon die ook nog doorbrak, heerlijk eten en bijkletsen met een drankje in de hand zorgden voor een geweldige middag en avond.


KLANTTEVREDENHEID

Het is al weer een poosje geleden dat wij onze klanten een klanttevredenheidsonderzoek hebben toegestuurd. Velen hebben hieraan gehoor gegeven en het onderzoek geeft ons een beeld van de mening van onze klant. Uiteraard is die mening voor ons heel belangrijk. Het bepaalt de toekomst van ons bedrijf en zorgt dat wij kunnen bijsturen daar waar klanten dat nodig achten. Van daar ook dat we even de tijd hebben genomen om de reacties te verzamelen en te beoordelen.

Uit het klanttevredenheidsonderzoek van dit jaar komt een totaal cijfer van: 8,1. Iets waar wij erg trots op zijn.
Als dank voor het invullen van het onderzoek hebben wij een stofzuiger verloot. De winnaar heeft inmiddels bericht ontvangen.
Wij bedanken iedereen voor de medewerking.


STERKSTE SCHAKEL

Refererend aan onze vorige nieuwsbrief willen wij u heel graag laten weten dat wij bij de verkiezing van de sterkste schakel 3e zijn geworden in de sector Dienstverlening. De oorkonde hangt hier te pronken aan de muur. Dit maakt ons trots en laat ons zien dat schoonmaak en schoonmaakmedewerkers worden gezien.


BUREAU LEEGMAKEN

De Tip van deze nieuwsbrief is al veel genoemd. Bij het aangaan van een samenwerking, het bespreken van de werkzaamheden, het opstarten van het werk enz. wordt het altijd al aangegeven. Toch kan het niet vaak genoeg herhaald worden. Wanneer wij kantoren schoonmaken, mogen wij geen bureaus leegmaken of spullen opruimen. Daarom verzoeken wij iedereen het (kantoor)personeel te laten weten dat wanneer het bureau niet leeg is, het niet schoongemaakt zal worden. De tip is dus het bureau zo leeg mogelijk achter te laten. De schoonmakers hebben allemaal opdracht om, indien er spullen liggen, hier omheen te werken gezien de vaak kwetsbaarheid van apparatuur en/of belangrijke stukken die het kunnen aangaan, enz. Net dát ene kleine papiertje/snippertje op jouw bureau, waarop je in de drukte een aantekening hebt gemaakt, zullen wij dus nooit weggooien. Een leeg bureau is een schoon bureau.


HOOG BEZOEK

Misschien weet je wel dat wij de ramen wassen bij de gemeente Wassenaar? Onze glazenwasser Willem was daar een aantal weken geleden druk mee bezig. We kennen Willem allemaal als een amicale man die gemakkelijk een praatje aangaat en contact legt met mensen. Hij vroeg aan iemand die naast hem stond of hij even zijn spons wilde vasthouden. De man deed dat gedwee. De man geeft de spons terug en loopt weg. Willem komt bij zijn positieven en realiseert zich dat hij de spons plompverloren aan niemand minder dan Prins Pieter Christiaan had gegeven… Wat hebben de heren glazenwasser en later ook wij op kantoor hier om gelachen!


VAKANTIEPERIODE

In ons hoofd speelt de vakantie, van misschien wel zon, zee en strand, al vroeg in het jaar een flink grote rol. Familieleden ontmoeten, vrij zijn en even niks doen. Kortom we willen allemaal graag genieten van een welverdiende vakantie. En die tijd staat is momenteel weer aangebroken!

Voor het kantoorpersoneel van De Zwart een méga uitdaging om het werk allemaal door te kunnen laten gaan. Mascha, Sandra en Marcel hebben hun nagels er bijna af gebeten!

Wij hebben iedereen die invalt, op andere dagen werkt, tijdelijk meer werkt, op plekken werkt waar diegene nog niet eerder geweest is, die meedenkt, verder kijkt en flexibel is; heel hartelijk bedankt! Diegene maakt het namelijk mogelijk dat zijn/haar collega op vakantie kan! Fantastisch om te zien hoe mensen zich inzetten om toch het werk voor elkaar te krijgen. Het is een hele toer geweest maar we zijn er uit. Door er met z’n allen de schouders onder te zetten! We zijn trots op ons team!

Doordat wij in deze periode veel met invallers werken kan het zijn dat het werk misschien nét iets anders gedaan wordt dan u gewend bent. Iedereen werkt natuurlijk toch op zijn eigen manier. Wij vragen hiervoor uw begrip.


WERKPROGRAMMA’S

Onze kwaliteitsmanagers Sandra en Mascha zijn de werkprogramma’s aan het updaten. Bij elk bedrijfspand waar De Zwart de schoonmaak verzorgt, is een werkprogramma aanwezig. Meestal is deze te vinden in de werkkast. Hierin is opgenomen welk werk is afgesproken en eventuele bijzonderheden staan hier ook in. Deze werkprogramma’s geven de schoonmaker een houvast.

In deze en de komende periode lopen Sandra en Mascha alle werkprogramma’s na. Deze worden voorzien van het nieuwe logo en de inhoud wordt geüpdatet waar nodig. Uiteraard verandert er verder niets aan het daadwerkelijk afgesproken werk.


Het kan natuurlijk zijn dat u helemaal niet op bovenstaande informatie zit te wachten.
Het is dan ook geen enkel probleem om ons even te laten weten dat deze nieuwsbrief niet gewenst is.

Met vriendelijke groet,

Marcel Vrijburg en het gehele team.

Naar nieuwsoverzicht