Nieuwsbrief 1e kwartaal 2019

Tijdens onze bezoeken, aan zowel zakelijke als particuliere, klanten is er vaak veel te vertellen.
Het lijkt ons dan ook leuk om eens per kwartaal onze relaties op de hoogte te brengen van wat er speelt binnen onze organisatie.

Inmiddels meer dan drie jaar na de overname van De Zwart facilitaire diensten BV, kunnen wij zeggen dat wij heel tevreden zijn over hoe de zaken lopen. In eerste instantie was ons doel: het zorgen voor een flexibele transactie met behoud van klanten. Tevredenheid en continuïteit stonden hierin centraal. We kunnen zeggen dat dit is gelukt. Hoewel groei niet als eerste op de prioriteitenlijst stond, is ook dit gelukt. Met een aantal nieuwe opdrachtgevers met onder andere het CURIUM-LUMC in Leiden en een forse uitbreiding bij DUNAVIE in Katwijk mogen, wij trots zijn op ons bedrijf en haar medewerkers. Met de aanvulling van Marcelle Mesman (financiën) en Mascha Arrachart (personeelszaken) is er ook binnen het managementteam één en ander veranderd.

Wellicht komt de nominatie voor De Sterkste Schakel regio Rijnland als bevestiging van bovenstaande. Wij zijn er in ieder geval best een beetje trots op deze nominatie! De stembus voor de Publieksprijs is geopend, stem op ons via deze link.

KLANTTEVREDENHEID

Wij maken direct gebruik van deze gelegenheid om u te vragen deel te nemen

aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Het is een korte vragenlijst waarin verschillende aspecten van onze organisatie aan bod komen. Dit kan uiteraard anoniem maar wanneer u uw gegevens achterlaat, kunnen

wij gerichter sturen. Er is ook ruimte voor algemene opmerkingen. Zo kunnen wij kijken of ze bij De Sterkste Schakel gelijk hebben en kunnen wij onze diensten verbeteren. Onder de deelnemers verloten wij een Numatic Henry stofzuiger.

LOGO

Nieuwe eigenaar, nieuw management, anders werken, anders organiseren, vernieuwing. Alles vraagt om een nieuwe frisse uitstraling. Hoewel wij nog even getwijfeld hebben over een nieuwe naam, is er gekozen om deze niet aan te passen. Reeds 70 jaar De Zwart kunnen wij niet zomaar wegpoetsen. Onze jarenlange achtergrond zit in ons systeem. Dit neemt niet weg dat het tijd is voor nieuwe frisse kleuren op de auto’s en kleding. Dit is een combinatie van ons oude logo en een deel van het logo uit onze andere bedrijven. Zo proberen wij meer eenheid te krijgen! Wij hebben niet gekozen voor de veel al voorkomende spons en raamtrekker, maar voor onze puzzelstukken die staan voor verbinden en samenwerken.

“Als de puzzelstukjes passen, zie je hoe mooi het plaatje is”

Momenteel werken wij nog aan aanpassingen op onze website en de werkkleding.

MILIEU
Schoonmaken met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en microvezel doen wij al jaren. Niet alleen om de ergonomische voordelen hiervan, maar ook om het milieu te sparen. Er moest meer mogelijk zijn, zo waren wij overtuigd.
Inmiddels is het zo ver. Wij stofzuigen bij al onze klanten CO2 neutraal! Een rekensom waarin het verbruik van al onze stofzuig-uren was opgenomen gaf de doorslag. Dat stroomverbruik moeten wij gewoon compenseren. Inmiddels staat er een rits prachtige zonnepanelen op het dak van ons kantoor die het stroomverbruik van al onze stofzuigers bij elkaar, weer teruggeven aan het netwerk. Op deze manier compenseren wij de uitstoot van CO2, die wij veroorzaken bij de energiecentrales tijdens het stofzuigen. Inmiddels gaan er al gedachten op om al onze stofzuigers met een spuitbus groen te spuiten, maar dat zou dan weer slecht zijn voor het milieu en laten we liever achterwege. Duurzaam ondernemen is en blijft op zoek gaan naar slimme oplossingen. Als we allemaal een klein beetje doen, is het bij elkaar een heleboel.

Tevens zijn er nog een aantal klanten die onze poststukken nog niet per e-mail ontvangen. U kunt via onze site een mail adres voor correspondentie doorgeven. Ook dat zal een stuk milieuvriendelijker zijn.

BTW 6% naar 9%
Het btw-tarief van 6% is per 1 januari 2019 verhoogd naar 9%.
Dit tarief wordt binnen de schoonmaakbranche voornamelijk gehanteerd bij werkzaamheden die wij uitvoeren bij particulieren in de woning. Maar ook bij VVE’s wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de algemene ruimtes van deze wooncomplexen. Uiteraard passen wij dit tarief automatisch voor u aan wanneer dit van toepassing is.

VCA, MVO, NEN4400-1
Het begin van dit jaar stond in het teken van de verschillende certificeringen.
Inmiddels zijn alle gangbare certificaten in ons bezit, dan wel verlengd met een jaar of twee jaar.
Ook zijn wij sinds 2018 lid van Brancheorganisatie SIEV. En wel als 200e lid!

Misschien zit u helemaal niet op deze informatie te wachten.
Het is dan ook geen probleem om ons even te laten weten dat deze nieuwsbrief niet gewenst is.

Met vriendelijke groet,

Marcel Vrijburg en het gehele team

schoonmaakbedrijf