Werkwijze tijdens het coronavirus ofwel Covid-19

Recent werd bekend dat de maatregelen die zijn getroffen om het virus te bestrijden, voorlopig nog zullen voortduren. De termijn hiervoor is vooralsnog verlengd tot 28 april hoewel er een sterk vermoeden bestaat dat ook dit verlengd zal gaan worden.

Daar komt bij dat wij niet de illusie moeten hebben dat wij op korte termijn weer terug zullen keren naar hoe het in de tijd van voor de uitbraak van het coronavirus was. Daarom denken wij al na over hoe wij sommige maatregelen voor langere tijd kunnen gaan inzetten en wat het voor ons betekent als de coronacrisis de wereld, ons land en ons werk voorgoed veranderd heeft.

Veilig werken
Ons personeel is goed geïnstrueerd om veilig te werken. Alle schoonmakers zijn in het bezit van handschoenen, hand-gel en gebruiken regelmatig alcohol om hun werkmateriaal te ontsmetten. Wij adviseren onze medewerkers om tussentijds regelmatig hun handen te wassen en handschoenen te wisselen. Vieze was kan het beste met waszak en al in een vuilniszak worden gedaan alvorens het in de auto wordt gezet. Ook voordat de medewerker het werk start, heeft hij of zij de handen goed gewassen. Uiteraard wordt er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden en worden er geen handen geschud.

Bij de klant
Voor het werk dat wij uitvoeren op kantoren en in bedrijfspanden hebben wij ons personeel gevraagd extra aandacht te besteden aan contactpunten. Dat wil zeggen dat lichtschakelaars, deurklinken, trapleuningen, liftknoppen enz. extra goed schoongemaakt worden. Uiteraard kunnen en zullen wij niet zomaar afwijken van afgesproken werkprogramma’s. Toch zijn genoemde contactpunten een zeer belangrijk onderdeel van ons werk geworden en is deze schoonmaak zeer op zijn plaats binnen de huidige situatie.

Extra aandacht, extra werk
Momenteel worden wij heel veel gevraagd voor het uitvoeren van extra werk. Zeker nu een flink aantal panden leeg staat is het dé tijd om een voorjaarsschoonmaak te laten uitvoeren. Uiteraard bespreken wij graag de wensen en mogelijkheden met u. Er zijn op dit moment ook veel kantoren die minder frequent bezet zijn doordat veel mensen thuiswerken. Dat is, zo blijkt, het uitgelezen moment om de vloeren te laten reinigen en klussen te laten doen die eerder bleven liggen of niet goed uitkwamen. Bij een flink aantal van onze klanten worden wij momenteel wekelijks extra ingezet om puur en alleen alle contactpunten extra goed na te lopen en onder handen te nemen.

Cruciaal beroep
De schoonmaak maakt onderdeel uit van de cruciale beroepsgroep. Dit betekent eigenlijk – heel kort door de bocht – dat we met het uitbreken van het virus ‘verhuisd’ zijn van (laten we eerlijk zijn) de onderkant van de samenleving naar een vak dat de erkenning nu blijkt te krijgen dat het verdient! Hoewel het momenteel best een uitdaging is om aan alle vraag te voldoen, zijn wij best een beetje trots op het feit dat we naast elkaar zijn komen te staan in plaats van onder elkaar. De waardering wordt zeer gewaardeerd. Hygiëne was altijd natuurlijk altijd al een zeer belangrijk gegeven in onze samenleving. Echter, met de komst van het coronavirus blijkt van welke omvang dit belang nu is. Schoonmaken is een vak. Schoonmaak is belangrijk en nu ook zeker cruciaal.

Desinfectiemiddelen
Wij hebben met regelmaat de mogelijkheid nieuwe voorraden handgels en alcoholhoudende desinfectiemiddelen in te kopen. Zoals u wellicht gemerkt heeft, is het momenteel erg lastig om aan deze desinfectiemiddelen te komen. Er is een heuse run op deze spullen. U kunt ons natuurlijk bellen of mailen voor informatie hieromtrent. Maar… Als onderdeel van de Zwart facilitaire diensten hebben wij een webshop tot onze beschikking. Daar worden ook bijvoorbeeld wegwerp-handschoenen verkocht. Houd u dus die shop goed in de gaten: Microvezelshop

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de voorraden? Meld u zich dan aan op de Facebookpagina van de microvezelshop: Facebook Microvezelshop